Kültürlerin Buluşma Noktası: Muğla

Üniversitemizde, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü kapsamında kültürel zenginliğimizi vurgulamak, kültürlerarası etkileşimi ve iletişimi artırmak amacıyla "Kültürlerin Buluşma Noktası Türkiye" etkinliği gerçekleştirildi.
Muğla Valiliğinin ev sahipliğinde, Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü koordinasyonunda, Üniversitemiz, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe İlçe Belediyesi, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği iş birliği ile 15 Temmuz Şehitleri Salonu ve Fuaye alanında düzenlenen etkinliğe çok sayıda yerli ve uluslararası konuk katıldı.
Program, Muğla Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğunun, Marmaris Rus Kültür ve İş birliği Derneği ‘MaRusya’ Dans Grubunun ve Afganistanlı Öğrenciler Karsak Grubunun dans gösterilerinin ardından Afganistan uyruklu Shahram Hussaın’ın müzik dinletisi ile devam etti.
 İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Kavuk, 2018–2019 eğitim öğretim döneminde Üniversitemiz Matematik Bölümünden Fakülte birincisi olarak mezun olan Nijer uyruklu Facıal Yacine Issaka’ya Kırlangıç Ödülü’nü takdim etti.
Programın ikinci bölümünde katılımcılar, kamu kurumları, belediye ve sivil toplum kuruluşlarının hazırladığı 10 stant ile uluslararası öğrencilerin hazırladığı 22 standı gezerek uluslararası kültür ve lezzet yolculuğuna çıktı.

Son Güncelleme Tarihi : 25.12.2019 10:46 Okunma Sayısı : 531